II етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України в Рівненській області

   21 лютого 2024 року відбувся II етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України в Рівненській області.

   Юні дослідники захищали постери наукових проєктів та брали участь в конференції. У секції «Геоінформаційні системи та дистанційне зондування Землі» (голова журі – Віталій МАРТИНЮК, кандидат географічних наук, професор кафедри екології, географії та хімії РДГУ; член журі – Василь КОРБУТЯК, кандидат технічних наук, доцент кафедри землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики НУВГП) було представлено п’ять науково-дослідницьких робіт:

1. Довідково-інформаційна геоінформаційна система закладів середньої освіти м. Рівне
2. Використання геоінформаційних систем для аналізу просторового та часового розподілу раритетних видів птахів національного природного парку "Дермансько-Острозький"
3. Використання даних дистанційного зондування Землі для дослідження умов гніздування журавля сірого (Grus grus) на території Рівненського природного заповідника
4. Дослідження урбосистеми міста Рівне з використанням методів ГІС та ДЗЗ
5. Побутові відходи. Проблеми утилізації відходів у місті Рівне

   На захисті конкурсанти показали зрілий рівень своїх досліджень, підтвердили уміння роботи в ГІС програмах з відкритим доступом, аналізувати та дешифрувати космічні знімки з ресурсу EO Browser, використання низки інших ГІС-застосунків. Переможцем конкурсу-захисту став КАЛЬЧУК Микола, учень 10 класу Обласного наукового ліцею м. Рівне. Під час підведення підсумків Віталій МАРТИНЮК розповів про спеціальності, які є на випусковій кафедрі екології, географії та хімії психолого-природничого факультету РДГУ та запросив на навчання гуртківців Рівненської Малої академії наук учнівської молоді.

Back to top