Круглий стіл Регіональні проблеми урбаністики

   13-14 січня 2024 р., на запрошення кафедри екології, географії та хімії, відбувся візит професора Шінджі ІВАНАГИ (Prof. Shinji IWANAGA) – відомого японського соціолога-урбаніста, який представляє Інститут соціології та соціальних наук університету Мейджі Гакуїн (Meiji Gakuin University, Tokyo). Проф. Шінджі ІВАНАГА був гостьовим лектором  Паризького Університету Сорбонна (Франція), Гамбурзького та Гейдельберзького університетів (ФРН). Він виступав зі своїми лекціями в низці університетів України.


   В рамках візиту проф. Шінджі ІВАНАГИ, на базі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, відбувся круглий стіл «Регіональні проблеми урбаністики: історичні, архітектурні, економічні, географічні та екологічні виміри у контексті повоєнної відбудови України».


   НАПРЯМИ РОБОТИ КРУГЛОГО СТОЛУ

1. Проблеми та перспективи розвитку містобудування Рівного.
2. Архітектурна спадщина церков та монастирів Великої Волині.
3. Екологічні та естетико-ландшафтні проблеми містобудування та функціонування урбоекосистем.
4. Перспективи повоєнної відбудови міст України.

   У роботі круглого столу взяли участь викладачі та студенти РДГУ, НУВГП, Рівненського економіко-технологічного коледжу, Рівненської Малої академії наук України, співробітники відділу планування та урбаністики Управління містобудування та архітектури Рівненської міської ради, наукові співробітники Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
   Проф. Шінджі ІВАНАГА виступив із гостьовою лекцією на тему «Facing globalization in Japan: From western universalist-modernity to multiple modernities?», яку мали можливість слухати учасники круглого столу в режимі офлайн та онлайн. У процесі візиту проф. Шінджі ІВАНАГА відвідав Рівненський обласний краєзнавчий музей та Музей бурштину.

Програма круглого столу >>>

Back to top