Екскурсія «Стежками рідного міста»

Свою першу авторську пішохідну екскурсію провели студенти-географи групи Г-31 в розрізі вивчення дисциплін «Туристичне краєзнавство» та «Екскурсознавство». Основний меседж заходу - пізнаємо рідне місто через призму історії та реалії сьогодення!!! До екскурсії долучилися студенти ППФ.

Розпочалася екскурсія з розповіді про студмістечко університету, історії навчального корпусу №2 (вул. Пластова), далі гіди ознайомили з найближчими локаціями району та пам’ятними місцями.

Відвідувачі дізналися про походження назви району Грабник як парку, культурного центру, його розбудови та сучасний розвиток цієї території. Особливої уваги заслуговують сакральні об’єкти: музей історії Рівного під відкритим небом - цвинтар Грабник, церква святого Степана, меморіальна каплиця, зведена до 60-ї річниці створення УПА,  однин з найвеличніших храмів України - Свято-Покровський кафедральний собор.

У межах маршруту студенти ознайомилися з історією та сучасною діяльністю дитячої музичної школи №2, Рівненським палацом дітей та молоді, інститутом мистецтв, де учнівська та студентська молодь мають можливість  самореалізуватися, розвивати свій творчий потенціал, оволодіти знаннями перспективних спеціальностей.

Екскурсоводи звернулися і до патріотичної тематики: під час екскурсії прозвучали розповіді про героїв - українських націоналістів, що полягли в боротьбі за волю та незалежність України, про репресованих та висланих жителів області, героїв, які віддали свої життя за Україну від початку широкомасштабного вторгнення росії в нашу державу. Тема патріотизму, подвиг українського народу все частіше втілюється в унікальні мистецькі проекти - у стінописи. До огляду учасникам екскурсії було запропоновано тематичний мурал в памʼять про загиблих КОРДівців, що зображений на стіні Головного управління Національної поліції Рівненщини.

Цікавими видалися історії з минулого про походження назв вулиць району. Студенти пройшлися вулицями П. Полтави, Є. Гребінки, М. Хвильового, Героїв поліції, Малим узвозом та однією з найстаріших вулиць Рівного - Шопена. Прогулянка вулицями міста дала можливість краще відчути характер старовинної архітектури та втілення нових сучасних тенденцій, адже таке поєднання є цінним для місцевої громади, та чим живе місто сьогодні.

Екскурсія надихнула всіх учасників на продовження дослідження історії нашого міста, створення нових екскурсійних програм та цікавих пізнавальних зустрічей.

 

Back to top