Участь у Міжнародному форумі «Перспективи вольєрного та фермерського розведення диких тварин з метою повоєнного відновлення тваринного світу України»

  13.10.-14.10.2023 року професор кафедри екології, георгафії та хімії ППФ РДГУ д.вет.н. Сачук Р.М. та викладач кафедри к.с.-г.н. Пепко В.О. взяли участь у Міжнародному форумі «Перспективи вольєрного та фермерського розведення диких тварин з метою повоєнного відновлення тваринного світу України», який відбувся в с. Радовичі Ковельського району Волинської області на базі ФГ «Аміла». 

  На форумі були присутні провідні науковці України, представники Міністерства захисту довкілля України, Державного агенства лісових ресурсів України, органів місцевого самоврядування, користувачів мисливських угідь Волинської та інших областей України, а також представники іноземних підприємств і організацій, які здійснюють заходи по охороні, відтворенню та раціональному використанню тваринного світу (Австрія, Бельгія, Португалія, Польща, Литва, Угорщина). 

  В ході пленарних засідань були заслухані доповіді про сучасні проблеми охорони, відтворення та використання тваринного світу України, зокрема пов’язані з воєнними факторами впливу. Значна увага була приділена штучному розведенню диких копитних тварин (олень благородний, лань єввропейська, кабан дикий, козиця гірська), птахів (фазан звичайний, куріпка сіра) та хутрових звірів (заєць сірий), а також питанню біобезпеки та профілактиці захворювань тварин (на прикладі африканської чуми свиней та сказу).

  Учасники Форуму відвідали ферму по розведенню оленя благородного та лані європейської, ферму по утриманню коней, вольєр для диких тварин, музей автотехніки ФГ «Аміла».

Back to top