Нагороди до Дня науки

   Напередодні Дня науки України дослідники, винахідники та вчені отримують вітання та нагороди від керівництва області.

    На великій сцені Рівненського академічного українського музично-драматичного театру свої винагороди одержали 59 юних науковців Малої академії наук та 7 молодих вчених області.

 

 "Не зупиняйтеся і не сходьте з єдиного правильного шляху - мрійника. Адже сьогодні таланти, ідеї, думки потрібні нашій країні. Кожна ваша робота - це перемога, кожен ваш винахід - це здобуток України. МАН - найбільша освітня програма з розвитку креативності", - сказав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

   Нагадаємо, в здобутку Рівненської Малої академії наук учнівської молоді 12,5 тисячі науково-дослідних робіт, 67 патентів на корисні моделі, півсотні посібників.

   Перший заступник начальника Рівненської ОВА Сергій Подолін зауважив, що цьогоріч юні науковці МАНу змагалися у 61 секції. А нині у Києві борються за першість.

   "Мала академія наук випустила 23 тисячі вихованців. Варто тут згадати і наставників, які допомагають нашій молоді. Хочу подякувати Андрію Романіву з Національного університету водного господарства, який має 340 переможців", - сказав Сергій Подолін.

   Також відзначили і 7 молодих вчених: Павла Волка, Вікторію Никончук, Сергія Шатного, Анастасію Шатну, Андрія Сидора з НУВГП, Марію Матвійчук з Національного університету "Острозька академія", Романа Сачука з РДГУ. Вони отримали сертифікати на премію голів Рівненської ОДА та облради.

   Одноразову грошову виплату молоді науковці отримали за вагомі досягнення у галузі фундаментальних та прикладних досліджень, а також науково-технічних розробок.

Тетяна ПАНАСЮК.
Фото прес-служби РОВА.

За матеріалами сайту Голос України

Back to top