День екологічної освіти

12 травня  - День екологічної освіти!

    Формуючи екологічну культуру сьогодні, ми зберігаємо власне здоров’я та здорове довкілля для майбутніх поколінь!
    З таким покликом проведені заходи до Дня екологічної освіти кафедрою екології, географії та туризму.

    Важливість екологічної освіти сьогодні не викликає сумнівів, адже вона спрямована на формування знань, навичок, поглядів і переконань, необхідних для виховання відповідального та дієвого ставлення до навколишнього середовища, розвитку світоглядної свідомості людини.
    Маємо сподівання, що проведені зустрічі спонукатимуть студентську молодь і кожного з нас на маленькі зміни, здатні стати важливою справою на шляху збереження довкілля.

       

   До дня екологічної освіти студенти психолого-природничого факультету долучилися до тематичних заходів.

  • З вітальним словом до студентів звернулись: декан факультету проф. Павелків В.Р., завідувачка кафедри екології, географії та туризму проф. Лико Д.В., які побажали молоді усвідомлено та екологічно налаштувати своє життя, бути активними та відповідальними. Модератор заходів доц. Костолович М.І. ознайомила присутніх з програмою, представила добірку наукових праць викладачів кафедри, присвячених актуальним проблемам сучасності, захисту довкілля, гармонізації взаємодії людини і природи.
  • Під час тематичної зустрічі «Екологічна свідомість і відповідальність - основний вектор збалансованого розвитку суспільства» спікери доц. Костолович М.І, проф. Войтович О.П. акцентували увагу на необхідності популяризації екологічних знань, інформування населення про стан навколишнього середовища, формування екологічної свідомості, екологічного мислення, які ґрунтується на ідеї гармонійного співіснування людини і природи, дбайливого ставлення до довкілля.
  • В рамках рубрики «Екологічна скарбниця знань» учасники заходу мали можливість ознайомитися з презентацію «Рівненщина екологічна: унікальні культурні й природні багатства Рівненщини та діяльність людини».
  • Також була організована акція «Екологічні побажання», студентським активом проведено інтерв’ювання на тему «Екозвички: боротьба за чисте довкілля». Активними були студенти і в екологічних вікторинах та іграх. Найзавзятіші учасники отримали призи.
  • Захоплення студентів викликала рубрика «Поетична екологія». Ведучі намагалися донести до аудиторії думку про необхідність шанобливого ставлення до природи та збереження унікальної краси рідного краю через поезію. Кожен мав нагоду відчути могутню силу поетичного слова.
001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Back to top