Засідання наукової ради Рівненської області

21 березня 2023 року професор кафедри екології, географії та туризму РДГУ Роман Сачук взяв участь в засіданні наукової ради Рівненської області. Обговорено про хід виконання рекомендацій круглого столу «Перспективи відновлення регіональної економіки на засадах ресурсної збалансованості», організованого науковою радою.

Під час роботи секції «Інноваційна діяльність в області: форми і методи її державної підтримки, регіональні пріоритети, можливості та наглядні результати розробок і впровадження прикладних досліджень» представлено презентацію за темою: «Підвищення якості молочної сировини в Рівненській області». Під час доповіді Роман Сачук наголосив на актуальності наукового напрямку кафедри екології, географії та туризму щодо вивчення якості та безпеки продуктів харчування в Рівненській області. Проблеми розвитку виробництва молока та підвищення його ефективності завжди були у центрів уваги науковців кафедри. Особливо сьогодні, коли небезпечними для здоров’я людини стають залишки антибіотиків у молоці.

Ним було представлено нові ветеринарні лікарські засоби на основі сировини рослинного походження, які розроблено та впроваджено у виробництво. Зокрема, це препарати які містять ефірні масла сосни сибірської, евкаліпту, чайного дерева, кедра, гвоздики, масляний розчин хлорофіліпту.

Препарати абсолютно безпечні для організму корів, не виділяються з молоком, тому його можна використовувати для харчових цілей. Молоко, що продукується у здорових чвертях вимені, залишається високої якості навіть під час лікування.

Актуальність наукового напрямку кафедри було відзначено представниками департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Західного регіонального представництва Державної інноваційної фінансово - кредитної установи.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ

засідання наукової ради Рівненської області

(онлайн - формат)

 

21 березня 2023 року

 

м. Рівне, приміщення

1100 год.

 

облдержадміністрації, каб. 201

 

 

1100 - 1105

Вступне слово.

Ігор Тимошенко - заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації, голова наукової ради.

 

1.  Про хід виконання рекомендацій круглого столу «Перспективи відновлення регіональної економіки на засадах ресурсної збалансованості», організованого науковою радою

 Інформують:

11051115 

Костянтин Мокляк - директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації.

11151125 

Петро Коржевський - директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

11251135

Віталій Гордійчук - заступник начальника управління - начальник відділу енергоефективності управління енергетики та енергоефективності департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації.

 

2.  Інноваційна діяльність в області: форми і методи її державної підтримки, регіональні пріоритети, можливості та наглядні результати розробок і впровадження прикладних досліджень

Інформують:

11351145

Олександр Трофимчук - директор Західного регіонального представництва Державної інноваційної фінансово - кредитної установи: «Види і форми підтримки впровадження інноваційних проєктів».

11451155

 

Наталія Савіна - доктор економічних наук, професор, проректор з наукової роботи та міжнародних відносин Національного університету водного господарства та природокористування: «Науково-дослідна діяльність НУВГП. Перспективи впровадження інновацій в Рівненській області».

11551205

Дмитро Шевчук - доктор філософських наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія»: «Інноваційні методики соціально-психологічної реабілітації та підтримки ветеранів та осіб, що постраждали внаслідок воєнних дій».

12051215

Вікторія Золяк – кандидат наук з соціальних комунікацій, доцента, декана факультету журналістики Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука: «Впровадження та розвиток медіаосвіти в регіоні».

12151225

Роман Сачук - доктор ветеринарних наук, професор кафедри екології, географії та туризму Рівненського державного гуманітарного університету: «Підвищення якості молочної сировини в Рівненській області».

12251235

Андрій Сафоник - професор кафедри автоматизації, електротехнічних та комп’ютерно-інтегрованих технологій Національного університету водного господарства та природокористування, директор Наукового парку «Інноваційні технології Рівненщини»: «Науковий парк «Інноваційні технології Рівненщини» як суб'єкт інноваційної системи регіону».

12351245

Обговорення. Запитання. Відповіді.

1245 1255

Підведення підсумків.

Заключне слово.

Ігор Тимошенко - заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації, члени наукової ради.

Back to top