Дні заповідників і національних парків (18-22 квітня)

 

    18-22 квітня 2021 р. в Україні відзначають свято Дні заповідників і національних парків, відоме як Марш парків.

   Це міжнародне свято бере свій початок з 40-х років ХІХ ст., завдяки засновнику природоохоронного руху Дж. Стерлінгу Мортону (США). За ініціативою Центру охорони дикої природи (ЦОДП) з 1995 р. Марш парків щорічно святкується в Україні.
   Основна мета свята — залучення уваги влади, засобів масової інформації, комерційних організацій, усіх жителів планети до проблем заповідних територій, надання їм реальної практичної допомоги в збереженні та розвитку біотичного і ландшафтного різноманіття, а також виховання у підростаючого покоління почуття гордості за наше природне надбання і відповідальності за його екологічний стан, формування позитивного ставлення населення до живої природи у збереженні якої важливу роль відіграють парки та заповідники.
  20 квітня 2021 р. за ініціативою кафедри відбулася онлайн-зустріч студентів географів, екологів, туризмознавців та викладачів з працівниками Нобельського національного природного парку. Старший науковий співробітник Іван Зубкович прочитав лекцію про історію становлення парку, раритетні біотичні угруповання, ландшафтні комплекси, основні напрями наукових досліджень та показав відеофільм про заповідні та рекреаційні комплекси національного природного парку. Науковий співробітник Валентина Мельникович зупинилася на питаннях еколого-освітньої та рекреаційної діяльності, яка ведеться в парку.  Студенти мали змогу поставити запитання працівникам й обмінятися думками з приводу проходження польової практики на теренах національного парку.
   Колектив кафедри та студенти вдячні працівникам парку за проведення такого заходу й сподіваються на подальшу наукову співпрацю.

Back to top