Краєзнавчий захід «Унікальна культурна спадщина Рівненщини: ремесла та промисли»

  9 листопада 2022 р. на кафедрі екології, географії та туризму в рамках вивчення туристичного краєзнавства та гурткової роботи (керівник доц. Костолович М.І.) було проведено для студентів першого курсу психолого-природничого факультету краєзнавчий захід «Унікальна культурна спадщина Рівненщини: ремесла та промисли».

   Розпочалося свято з привітань, цікавих доповідей про невід’ємну частину культури та побуту Поліського краю, яка виражається у народних ремеслах і промислах.
  Учасники заходу відчули справжню гордість за свій рідний край, ба більше, серед молоді є продовжувачі культурного надбання наших предків. Юрій Ковалевич, студент 4 курсу спец. Середня освіта (Географія), спадковий бортник, поділився секретами найдавнішого промислу Полісся – бортництва – особливого способу отримання важливого й цінного продукту для людини – меду. Ознайомив з бортницьким реманентом, особливостями його використання місцевими бортниками, презентував світлини бортів, бортницьких пристроїв.
  Яна Крупко, студентка 3 курсу спец. Середня освіта (Географія), представила виставку вишитих рушників з приватної родинної колекції та провела майстер-клас з геометричної вишивки. Усі учасники отримали іменні подарунки «Код імені у вишивці».
  Програма була насиченою та різноманітною: студенти довідалися про традиційні ремесла і промисли краю, обмінювалися своїми спостереженнями та враженнями, і навіть танцювали та пригощалися запашним трав’яним чаєм з лісовим медом.
  Було цікаво, пізнавально та атмосферно. Переконані, що подібні зустрічі потрібні, аби популяризувати та заохочувати молодь до дослідження й збереження культурної спадщини нашого народу.