Екскурсія до Рівненської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини

   23 вересня 2021 р. студенти 1, 2 та 3 курсів спеціальності Екологія і викладачі кафедри екології, географії та туризму психолого-природничого факультету РДГУ були на екскурсії у Рівненській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини. 

  Студенти побачили особливості роботи бактеріологічного відділу, що складається з двох секторів (досліджень харчових продуктів та досліджень патологічного матеріалу). У секторі проводяться випробування харчових продуктів, сировини тваринного та рослинного походження, еталонними методами за мікробіологічними показниками (бактерії групи кишкових паличок, патогенні мікроорганізми, в т.ч. сальмонели, дріжджі та плісняві гриби, ботуліністичний токсин та інші).
  Сектор досліджень патологічного матеріалу проводить діагностику інфекційних захворювань бактеріальної етіології хвороб тварин, птиці, бджіл, виділення та ідентифікацію збудників інфекційних хвороб, дослідження патологічного та біологічного матеріалу, дослідження об’єктів навколишнього середовища, води, кормів, дослідження сирого необробленого молока (загальна бактеріальна забрудненість, інгібуючі речовини, соматичні клітини). Студенти ознайомилися з роботою радіологічного відділу, що проводить визначення питомої активності вмісту цезію-137 та стронцію-90 в продуктах харчування та в сировині тваринного і рослинного походження.