Екскурсія до Авіаційної метеорологічної станції (цивільна) м. Рівне.

   

   18 листопада 2019 р. студенти кафедри екології, географії та туризму психолого-природничого факультету Рівненського державного гуманітарного університету були на екскурсії у "Авіаційній метеорологічній станції (цивільній)" м. Рівне.

  "Авіаційна метеорологічна станція (цивільна)" м. Рівне здійснює всі види метеорологічних спостережень (в т. ч. і авіаційних), дані яких включені для міжнародного обміну, а також прогностичне забезпечення авіації та галузей економіки Рівненської області.

    Основні завдання "Авіаційної метеорологічної станції (цивільна)" м. Рівне:

– прогнозування умов погоди та метеорологічне обслуговування авіації, що включає в себе послуги із забезпечення метеорологічними прогнозами, консультаціями і спостереженнями, а також іншою метеорологічною інформацією та послугами, що надаються для суб'єктів авіаційної діяльності відповідно до вимог документів, чинних в Україні, та стандартів міжнародних організацій;

– забезпечення, органів державної влади, місцевого самоврядування, суб'єктів галузей економіки, населення, Збройних Сил, інших споживачів інформацією загального користування про гідрометеорологічні умови та забруднення навколишнього природного середовища, прогнозами та попередженнями про небезпечні та стихійні гідрометеорологічні явища, а також здійснення гідрометеорологічного обслуговування;

– проведення комплексу спостережень: метеорологічних авіаційних, метеорологічних приземних за програмою опорної мережі, метеорологічних та інших спостережень, передбачених планами робіт, їх своєчасне оброблення та передачу інформації споживачам, в тому числі про небезпечні та стихійні гідрометеорологічні явища.

   На невеличкому метеомайданчику АМСЦ площею 26м х 26м, розташовані прилади і обладнання для вимірювання метеорологічних величин та явищ.