Екскурсія до Рівненського природного заповідника

     21 жовтня 2019 р. студенти кафедри екології, географії та туризму психолого-природничого факультету Рівненського державного гуманітарного університету відвідали Рівненський природний заповідник.

     Рівненський природний заповідник – це природоохоронна, науково-дослідна установа, на яку покладено збереження в природному стані типових та унікальних для Полісся природних комплексів з усією сукупністю компонентів. Створений Указом Президента України від 3 квітня 1999 року на основі існуючих на той час чотирьох заказників загальнодержавного значення, які дали назву відповідним масивам, розташованих на території чотирьох районів області – «Білоозерський», «Сомине», «Переброди» та «Сира Погоня». Рівненський природний заповідник є найбільшим природним заповідником континентальної України, а його площа становить 42289 га.
  Протягом дня студенти мали можливість ознайомитися з експонатними музею природи, дізнатися про методи дослідження та специфіку роботи фахівців науково-дослідницького відділу та прогулятися екологічною стежкою «В гостях у чорного лелеки». Загальна довжина маршруту становить 3,6 км або 18 тисяч лелечих кроків.
     Прогулявшись осіннім лісом студенти дізналися де живе чорний лелека, як будує свої гнізда, що любить їсти, яких має друзів, сусідів і ворогів, які небезпеки на нього чекають під час міграцій і як можна йому допомогти.
    Розташована стежка на території Страшівського лісництва ДП «Сарненське лісове господарство» (Рівненська обл., Сарненський р-н, урочище Розвилка).

 Щиро дякуємо працівникам Рівненського природного заповідника за професіоналізм та гостинність.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16